vissers-konings-inkeerregeling.png

Inkeerregeling

Inkeren in 2016

Nederland wisselt al geruime tijd met andere landen informatie uit over banktegoeden. De belastingdienst krijgt steeds ruimere bevoegdheden om nog effectiever verzwegen inkomsten op te kunnen sporen. Uit steeds meer landen ontvangt de belastingdienst informatie over Nederlanders die in het buitenland bankieren. 

Om de twijfelaars over de streep te trekken, kon tot 1 juli 2014 gebruik worden gemaakt van de inkeerregeling zonder boete. Tot 1 juli 2016 bedraagt de boete nu al 60% van de verschuldigde belasting. Vanaf 1 juli 2016 wordt de boete verdubbeld tot 120% van de verschuldigde belasting.

Deze percentages gelden alleen voor inkeren volgens de inkeerregeling! Als de belastingdienst ú op het spoor komt, bedraagt de boete 300%(!) van de verschuldigde belasting. Inkeren loont dus nog steeds!

Over buitenlandse inkomsten kan twaalf jaar worden nagevorderd; over binnenlandse inkomsten kan 5 jaar worden nagevorderd. Voor verzwegen erfbelasting is er geen termijn! Heeft u 1995 een erfenis gehad die niet is aangegeven, dan kan er nu nog steeds worden nagevorderd.

Het is dus nog steeds verstandig om gebruik te maken van de inkeerregeling. Ons kantoor begeleidt u bij dit traject. Het is niet prettig om in de biechtstoel te zitten. Het is niet alleen financieel, maar zeker ook emotioneel een grote stap. Ons kantoor heeft inmiddels ruime ervaring op dit gebied. Wij nemen alle contacten met de belastingdienst van u over. Wij kunnen vooraf een goede inschatting maken van de verschuldigde belasting en rente. Wij kennen uw plichten, maar ook uw rechten. Wij bereiden elke stap voor in goed overleg met u. Wij zorgen voor een soepele behandeling en afronding van uw melding. Voor een oriënterend gesprek kunt u altijd bij ons terecht: indien gewenst anoniem, altijd kosteloos en vrijblijvend. 

Maak afspraak

Nieuws

Vissers Konings fuseert met de Schipper Groep

Accountants- en belastingadvieskantoor Vissers Konings heeft besloten haar praktijk te fuseren met de Schipper Groep. lees meer

Dubbele belastingheffing pensioen grensarbeiders uit België

De staatssecretaris van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over dubbele belastingheffing over pensioenen van grensarbeiders uit België. Het belastingverdrag met België wijst het heffingsrecht

Lees meer

Email: *
* Verplichte velden