vissers-konings-belgie.png

BelgiëGrensoverschrijdend wonen en/of werken: het komt steeds vaker voor. Soms gaat het om dat mooiere of goedkopere huis, soms om de baan die je hier niet kunt vinden, soms om de cultuur. Kortom, zoveel mensen, zoveel redenen om voor werk of wonen van Nederland naar België te gaan of juist omgekeerd. Op fiscaal gebied kan dit erg complex worden. Ben je samenwonend of getrouwd? Zijn er wel of geen huwelijkse voorwaarden? Werk je in hetzelfde land als je partner? Waar ben je sociaal verzekerd? Hoe zit het met grensoverschrijdend pensioen? Is de opbouw aftrekbaar? is de uitkering belast en zo ja, waar? Waar komt je hypotheekrente in aftrek? Hoe doe je aangifte?

Voor het antwoord op al deze vragen en nog veel meer kun je bij ons terecht. Met al deze onderwerpen hebben wij in de loop van de jaren veel kennis en ervaring opgebouwd. Of het nou gaat om emigratie, remigratie, werken of ondernemen in België, het opzetten van een salary-split, het aanvragen van een 30%-regeling,het kopen van een woning, een auto van de Belgische werkgever, sociale zekerheid, de Zorgverzekeringswet: alle denkbare vragen zijn al eens langs gekomen.

Wij lopen voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ons kantoor kon als een van de eerste buitenlandse kantoren Belgische aangiften in de Personenbelasting digitaal indienen.

Wij verzorgen niet alleen de Nederlandse en Belgische aangiften. Wij zijn je graag van dienst met een gedegen advies vooraf, zodat je weloverwogen je plannen kunt uitvoeren.

Maak afspraak

Nieuws

Vissers Konings fuseert met de Schipper Groep

Accountants- en belastingadvieskantoor Vissers Konings heeft besloten haar praktijk te fuseren met de Schipper Groep. lees meer

Dubbele belastingheffing pensioen grensarbeiders uit België

De staatssecretaris van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over dubbele belastingheffing over pensioenen van grensarbeiders uit België. Het belastingverdrag met België wijst het heffingsrecht

Lees meer

Email: *
* Verplichte velden